Jaguár

1. března 2007 v 17:19 | Lele |  Zvieratá
Jaguár americký
(Panthera onca)
Rozšírenie: tropické lesy Južnej a Strednej Ameriky
Rozmery: dĺžka tela 100 - 180 cm, dĺžka chvosta 40 - 70 cm, výška v kohútiku 55 - 76 cm, hmotnosť 30 - 150 kg
Potrava: cicavce od tapíra až po myši, korytnačky, ryby
Spôsob života: žije samotársky okrem obdobia párenia, teritórium si značkuje močom, trusom a škriabaním kôry stromov, dobre šplhá po stromoch, kde odpočíva
Rozmnožovanie: gravidita 90 - 105 dní, samica rodí 1 - 4 mláďatá s pôrodnou hmotnosťou 700 - 900 g, pohlavná dospelosť medzi 3 - 4 rokom života
Dĺžka života: 10 - 12 rokov, v zajatí až 22 rokov
Zvláštnosti: miluje vodu, je to výborný plavec, rád loví ryby
Početnosť: klesajúca kvôli devastácii dažďových pralesov a nekontrolovanému lovu, patrí k ohrozeným druhom živočíchov

... vo dvojici........
... ???????????????????????,........
... " rýchlik"...
... veľký portrét...
.... nóóóóó...už neviem čo mám písať...
... a na KONIEC, ... !!!

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.