Tučniak cisársky

22. února 2007 v 15:41 | Lele |  Vtáky
Odborné meno: Aptenodytes forsteri
ška: 1OO až 12O cm

    Váha:  3O až 4O kg

POtrava: planktón, krevety a pod. , príležitostne ryby

Rozšírenie: vody a ľadovce okolo Antarktídy na 66° až

78° južnej šírky

Počet mláďat: 1

Prirodzení nepriatelia: kosatky, tuleň leopardí

Stav ohrozenia: zatiaľ nepatrí medzi ohrozenédruhy, ale

pretože je ich rozmnožovanie viazané na ľadovce, ohrozuje ichglobálne

oteplovanie a úbytok ľadu



Zaujímavosti

Mláďa sa liahne do veľkých mrazov-v prvých dňoch sa nesmú dotknúť ľadu.

rodičia ho preto neustále držia vteple na nohách, izolovane od okolitého,

nepriateľského prostredia.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Klikni vždy, keď si tu:

<<<KLIK>>>

Komentáře

1 allforever allforever | Web | 17. února 2010 v 13:47 | Reagovat

bohati doriti

2 allforever allforever | Web | 17. února 2010 v 13:47 | Reagovat

hfhf

3 kukulienka kukulienka | 14. prosince 2010 v 15:24 | Reagovat

do piiiiiiiiiiiiiiiiiicccccciiiiiiiii

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.